Kultur

I LOVE RIO er lidenskapelig opptatt av kultur, og ser ut til å dekke den store rikdom av kunstneriske kreativitet som glitrer over hele byen, i alle dens tradisjonelle og nyskapende former og uttrykk.


Rio de Janeiro repertoar av tradisjonell kultur er utlagt, inkludert filmfestivaler, teateroppsetninger, kunstutstillinger, og danseshow. Kunstneriske manifestasjoner fra posh teateroppsetninger til autentiske favela skatter er vist frem for leserne, og legger større tekstur til byens kulturelle portefølje.


Rio de Janeiro bilder

CARIOCAS ER LIVET RIO


"Kultur" er en åpen og flytende begrep som refererer til noe som produseres av den menneskelige intellekt. Det inkluderer tradisjonell kunst, slik som film, teater, dans og utstillinger, samt hverdagslige rekonstruksjoner som danner essensen og karakter av en befolkning. Rio de Janeiro er virkelig rik på arv og mangfold, som kombinerer kreativitet og innspill.

Når Rio de Janeiro kommer til hjernen, er det nok av bilder: uberørte strender, fotball, karneval, grillet kjøtt, og den nasjonale drikke "caipirinha" - ennå, mer enn noe annet, er det folk i byen som gjør Rio hva det er.

Kalt "Cariocas", rio innbyggere utgjør en svært kulturelt mangfoldig gruppe, som de kommer fra forskjellige heritages, kulturer og trosretninger - med ubestridelige trekk bonding kulturen sammen: en generelt god stemning, kjærlighet til livet, vennlighet og varm gjestfrihet.


Åpne og imøtekommende, Cariocas er den viktig del av det som gjør Rio et populært reisemål: begavet med en naturlig optimistisk holdning, folk i Rio er unikt gjenkjennelig med sitt ekte smil, spontanitet og nysgjerrig natur.


Sentralt i den totale Carioca kulturen er den viktige rollen som familie og venner spiller i hverandres liv: bursdager er alltid feiret omgitt av mange venner og av den utvidede familien, og enhver anledning er en perfekt mulighet til å komme sammen og sosialisere. Sport, musikk og solfylte utendørs nytes best i selskap med andre, og week-end griller er et fast innslag av lokale levende.

En del av den lokale filosofi er oppriktig interesse i å lære om måter og oppførsel av andre deler av verden, og som omfatter mange nye elementer i det lokale kulturlandskapet, å føde spesielt Carioca uttrykk som den musikalske sjangeren Bossa Nova og en rekke gastronomiske, kunstneriske og litterære perler.

Et aspekt som gir Cariocas sin distinkte ånd er tendensen til å innlemme påvirkninger fra mange ulike kulturer i en sjarmerende og leken stil.

I løpet av det siste århundret, avslappet atmosfære, vakker natur og open-hearted mennesker i Rio har fungert som "muse" for store forfattere, diktere og komponister som Tom Jobin og Vinicius de Moraes, skaperne av landemerket Bossa Nova sangen " Garota de Ipanema "(Girl from Ipanema).

Disse samme aspekter av byen har tiltrukket seg noen av de mest talentfulle artister fra hele verden, og en stor tilstrømning av menneskelig kapital har igangsatt fenomenale utviklingen i den kulturelle råvarer av byen.


Den mest kjente og internasjonalt synlig uttrykk for Carioca kultur er virkelig spektakulære karneval feiring som finner sted hvert år: tusenvis av innbyggere marsj unisont paraderte svært avanserte kostymer til lyden av Samba musikk.


Verdensberømt hele verden i flere tiår, er karnevalet i Rio en virkelig vill og spektakulær fem dagers feiring, som involverer millioner av mennesker, og gjennomsyrer hvert hjørne av byen, dag og natt. Holdt 40 dager før påske begynner Carnival offisielt på fredag, og ender av fett tirsdag. Men pre-karnevalsfeiringen starte minst en uke i forveien, og fortsette til søndag etter fett tirsdag

Karneval i Rio de Janeiro dateres tilbake til det 17. århundre, da den portugisiske adelen holdt fester og feiringer basert på sine edle europeiske tradisjoner. Over tid, disse feiringene absorbert elementer som er spesifikke for Indigenous og afrikansk kultur, og kulminerte i en unik og svært spektakulære blanding sterkt påvirket av afro-brasiliansk folklore.

Utover Carnival, i Rio de Janeiro et stort utvalg av kunstneriske og dagligdagse uttrykk glitter over hele byen hver dag i året, ofte inspirert av selve byen og tilstedeværelsen av utallige artister, forfattere og musikere.

Spesielt viktig i Rio de Janeiro, Bokhandel pepper gatene i byen, hosting en rekke viktige kunstneriske arrangementer, for eksempel boklanseringer, opplesninger, konserter og diskusjoner. De er områder av mingling, hvor vanlige menneskers, kunstnere og intellektuelle møtes og utveksle ideer, og der litteratur og kunst blanding med kaffe, mat, musikk, fritid og debatt.

Rio har også utviklet anerkjennelse i løpet av de siste tiårene for sitt bidrag til en verden av visuell kunst. Dette er delvis på grunn av offentlige og private investeringer i gallerier og utstillinger over hele byen: Museu de Arte do Rio (Rio Art Museum) ble innviet i 2013, og vert herlig utstillinger og arrangementer gjennom hele året. Museu de Arte Moderna (Museum of Modern Art), samt Centro Cultural Banco do Brasil (Bank of Brasil Cultural Center), tilbyr også et program med internasjonalt anerkjente utstillinger.

Et annet aspekt av Rio kulturelle repertoar er sitt teater. Den "Teatro Municipal", eller kommunale teateret, er en av de mest markante bygningene i byen. Bygget i barokk stil i Cinelandia i 1909, det først og fremst viser klassiske konserter, operaer og balletter, samt noen musikkteater. OI Instituttet har også satt opp to teatre i bydelene Flamengo og Ipanema, kjører et vell av forskjellige kunstneriske forestillinger, noe som gir et omfattende program av teater for unge og gamle målgrupper.


Byens kultur kan også defineres som de hverdagslige aktiviteter og vesen av sitt folk. Graffiti art, skateboard, fiske og drageflyging er sentrale komponenter i moderne Carioca liv, sammen mens enkelte uttrykk, gester, smak og tendenser danne felles stoff av en rik og enhetlig samfunn.


Den "Jeito Carioca", eller Carioca måte, er et kjent begrep som brukes for å betegne den kreative, positive og genial måte at folk i Rio tilnærming hindringer og motgang.

Disse egenskapene fremstå som mye fra de velstående områdene i byen som de gjør fra de samfunnene oppå Rios åser. Favelas har lange, varierte og levende historier og tradisjoner som fortsetter å ha en enormt innflytelsesrik rolle i dannelsen av byens avgjørende karakter.


Økt utbygging og investeringer i byen har ført til opprettelsen av hendelser som har utvilsomt avansert litteratur, film og kunst på den globale scenen, og utvidet tilgang til kultur blant Rios innbyggere.


"Festival of Rio", som begynte i 1999, er en av de viktigste filmfestivalene i verden og har vist frem noen av de største talentene i retning, inkludert Costa Gavras, João Pedro Rodrigues, og verdenskjente skuespillere som Samuel L. Jackson, Jeremy Irons og Helel Mirren.

Byen er vert for en internasjonal bokmesse, hvor forlag, bokhandlere forfattere, kjennere og entusiaster samles for å oppdage og diskutere litteratur, og tilbyr en plass for provoserende og fruktbar kommunikasjon mellom intellektuelle og det brede publikum.

Hvert år holder Rio Anima Mundi, en animasjonsfilm festival screening banebrytende og engasjerende animerte filmer fra hele verden. Anerkjent av det internasjonale akademi av Oscars, er det den største animasjon hendelsen i Latin-Amerika, som fungerer som en plattform for de nyeste og mest originale kunstnere innen feltet.

For en helg hver vinter, malere, skulptører og billedkunstnere kaste åpne dørene til sine hjem og studioer i den kreative sentrale delen av byen - den vakre og bohemske åsside nabolaget Santa Teresa - for et arrangement som heter Arte de Portas Abertas (Åpne Dører Art).

Siden 2003 har Rio de Janeiro vert den svært prestisjetunge FLIP festival i den sjarmerende og historiske byen Paraty. International Festival of Literature har samlet noen av de mest elskede og kritikerroste samtidsforfattere, som blant annet Julian Barnes, Don DeLillo og Hanif Kureishi.


Opplyser det religiøse aspektet ved Rio de Janeiro kultur, den ikoniske statue av Kristusstatuen ruver majestetisk over byen, som symboliserer og vitner om den dype røtter sammenheng mellom Cariocas og den kristne tro - portrettert med vidåpne armer, minner monumentet alle besøkende av innbydende natur byen og dens folk.


Brasil er et svært religiøst land, og på grunn av mangfoldet i befolkningen, religioner ofte innlemme påvirkninger fra katolisisme, protestantisme, hedenskap, European spiritisme, urfolks tro og afrikanske religioner og ritualer - fremhever eksemplarisk åpenhet og kulturell integrering av både Rio de Janeiro og i landet som helhet.

De to mest dominerende innflytelse på befolkningens tro er europeisk kristendom, og sakramentene og skikker som migrerte til landet sammen med de afrikanske slavene. Frem til midten av det 20. århundre over 90% av brasilianere var katolikk, noe som gjør landet den største katolske land i verden, med en rask vekst i evangelisk protestantisme i løpet av de siste 50 årene.

Religiøse høytider og festligheter finner sted gjennom hele året i hyllest til helgener og hellige datoene for stor betydning i brasiliansk folkloristisk og katolsk historie. Alle i hele juni, juli og deler av august spiller Rio vertskap for et bredt spekter av utendørs og innendørs partier i ære av viktige helgener, imbuing de katolske feiringen med tradisjonell brasiliansk og afro-brasiliansk musikk og mat, for eksempel Forró musikk og en rekke av tradisjonelle nasjonale retter.