Mote

I LOVE RIO presenterer det mest slående og moderne mote for menn og kvinner i Rio de Janeiro, og gir innsikt i de nyeste trendene i klær for arbeidsplassen, fester, sport, hverdagslige rekonstruksjoner og stranden.


Den historiske utviklingen av internasjonale og nasjonale stil trender er gitt en titt på for å innrede lesere med en følelse av den sosiale og politiske betydningen av kunstform. Fra kjoler og drakter til bikinier og badebukse, er en catwalk av stil ideer pakket og levert til leserne til å hjelpe dem å lade sin garderobe og forstå Carioca estetiske.


Rio de Janeiro bilder

STILEN FOR THE KREATIV SINNET


Den pulserende livet i Rio de Janeiro, er nært knyttet til sin intense mote stil, som det er en av de språkene som byen bruker for å uttrykke sin personlighet. Folket i Rio har innarbeidet noen av varmen og skjønnheten i sine omgivelser og karakter i måten de presenterer seg selv, noe som gjør deres estetiske svært innflytelsesrike i verden av internasjonal mote.


Alle de beste og mest fremtredende designere og motehus er funnet i denne kulturelle plass, men de innfødte merker ta kronen - den lokale panorama er glad fylt med uimotståelige designere som gir trender sin egen stemme.


Cariocas har en veldig distinkt utseende, preget av en forkjærlighet for farger, sparkle og lekenhet. Fashion i byen i dag er et resultat av lokal kreativitet og påvirkninger fra hele verden, reimagined og tilpasset den varme og åpenhet av byens naturen og dens innbyggere.

Levende mønstre, plattformer og turkise elementene fungerer perfekt i hendene på denne plaza for tropisk prêt-a-porter: Rio setter sine egne standarder, og sammenligner kun til seg selv. En veldig unik bruk av toner, rå og skinnende teksturer, samt geometriske eller flaunty former gir en umiskjennelig stil til rullebanene, i moteshow så vel som på stranden.


Inntil begynnelsen av det 20. århundre brasiliansk mote var nesten utelukkende bestemt av europeiske trender, noe som medførte at klær sjelden tilpasset det tropiske klimaet. I disse første tiårene internasjonale stiler ble ledet av franske designere, som frigjorde kvinner fra korsett.


Bikini ble designet i Paris i 1946, forårsaker slikt oppstyr at det ble oppkalt etter Bikini Atoll, en liten oppdatering av Atlanterhavet der amerikanere utført atomtester . Den ble første gang benyttet i Rio de Janeiro to år senere, og har siden blitt en ikonisk symbol på Carioca strandkultur. I 1962 ble de aller første flip flops laget i Brasil, basert på japansk fottøy, som banet vei for den verdenskjente Havaiana merkevare.

Mod, Hippie og Grunge moter dominerte 60, 70 og 80-tallet mot West, er mye påvirket av populærmusikken av tiden som rock, disco, grunge og metall.

Å være Rio de Janeiro hjem til en rekke heritages, kulturer og subkulturer, mote og trender utviklet tilsvarende. Carioca style feires for sine lyse og friske farger som passer den solfylte klima, men det er en markant forskjell mellom de ulike typer antrekk slitt for arbeid og fritid.


Byen er ekstremt kulturelle og mangfoldig, og har flere kunstneriske og originale strømninger innen sine livlige gater. Samba, Surf og Bossa Nova er noen av sjangrene som gir mote en unik karakter her, og kan finnes i alle kunstneriske uttrykk som lokale designere velger.

Mens stort mangfold av farger, former, modeller og design kan virke tilfeldig til den besøkende, er det klare og konkrete retningslinjer for steder, anledninger, og subkulturer. Stranden antrekk følger klare regler, ofte så mye som formelle og elegante atmosfærer: besøkende merke umiddelbart er det ingen grunn til å se rotete på stranden.


Kunst, skjønnhet og eleganse er viktig i Rio livsstil. Stranden og dets natur, aktiviteter og opplevelser er hovedattraksjonen i denne byen liv og det perfekte sted for disse erfaringene til å delta i er mote. Badetøy designere er en stor hit hele året, fordi deres produkter er ikke en turistattraksjon, men en livsstil for alle borgere.

Under en tendens uken menn og kvinner til å velge dresser, formell klær og lukkede sko. Det er en viss kunst å velge disse elementene gitt varmt og fuktig klima - begge kjønn har en tendens til å bruke løstsittende elementer laget av lette stoffer.

En tydelig fasett av hverdagen og nattetid moter er at både menn og kvinner har en ganske naturlig look. Denim shorts, løse stroppen topper, flytende skjørt og kjoler, levende t-skjorter og sandaler kan ses på barer, torg, parker og strender. Make-up er vanligvis ganske diskret, og menns hår er vanligvis kort og robuste, ofte ledsaget av en total barbering eller en lett skjegg på de fleste.

Mens det klassiske utseendet er naturlig og frisinnet, spesielt rundt strendene, Cariocas pleier å være ryddig og godt dere som ønsker. Sko og klær er friske, rene og un-krøllet. Mange kvinner forlater sine sluser for å falle naturlig, andre regelmessig har dem rettet. Det er også en utbredt praksis for både menn og kvinner til å ha manikyr og pedikyr.

Flerkulturelle utskrifter og stiler, skjørt og smykker, er en vanlig del av Carioca garderobe. Det er populære lokale designermerker for ungdom i byen og bredere Brasil - banebrytende stemmer i brasiliansk mote, catering til folk i alle stiler og overtalelser gjennom levende, ferske og forlokkende stykker. Rio design smelter high-end originalitet og raffinement, med en bevissthet om de hverdagslige behov brasilianske menn og kvinner.

En egenskap av denne motebyen er dens mangfold, og det er noe for alle: fra klassiske og mest prestisjefylte til vanlig surfer, finner Rio de Janeiro en måte å møte behov og behage stemning, og selv kontakt med uoppdagede ønsker. Denne allsidigheten kan bli funnet under forskjellige merker, plasker med eksotiske opplevelser oppfinnsomhet og kreativitet.


Moteindustrien i Rio har vært økende i bredden og anseelse i løpet av de siste årene, og byen arrangerer nå en rekke nyskapende motemesser som fashionistas og stylister fra hele verden planlegger sin året rundt. Byen er også hjem til viktig institusjon kalt "Academia Brasileira da Moda," den brasilianske Academy of Fashion.


De rike kulturliv har en plass for alle kunstneriske uttrykk og mote gjør mange opptredener i Carioca kalenderen, spesielt med Rio de Janeiro Fashion Weeks, som årlig fører an med sommer- og vinter utgaver. Disse anledninger, er blant et stort og sterkt nett av hendelser som dekker hele året og landet med spennende show. De største navnene i bransjen, samt viktige impulser fra utlandet, kommer sammen i denne fest å forbause med storhet av sine nattkjoler, friskhet av sine posh og laid-back signaturer, og de sofistikerte badedrakter. I jordfarger og pasteller, gnistret med lyse røde og våren utskrifter, femininitet og lokke er de sanne stjernene i showet.

Stil kommer naturlig, takket være likevekt og naturlige skjønnheten av brasilianske kvinner: de virkelige muser i byens sjel. Brasilianske supermodeller og mote trendsettere er eksempler på viktigheten av Brasils mote interesse og av sine kvinners stil og skjønnhet. Flaunt hår er en av de varemerker for denne brasilianske byen: om det er lange surfer låser, eller en havfrue bølgete manke, er sunt og skinnende hår devotedly ettertraktet.

Noen ideer, for de som ikke er så vant til fuktigheten og vinden typisk for stranden side, kan være svært nyttig for å holde tritt med de nær perfekte standarder for lokalbefolkningen. Den "brasilianske utblåsningen" rette håret teknikken har mange utøvere, mens mer naturlige trender blir stadig like populær med idealer for friske skjønnhetsbehandlinger, i stedet for kjemiske alternativer.


Shopping i Rio de Janeiro kan være så forskjellige som byens 160 bydeler, 70 strender, og uendelig barer. Luksus og eksklusive kjøpesentre finnes så mye som spennende gatemarkeder hvor alt er et godt kjøp - for ikke å nevne antikke messer, den berømte Ipanema Hippy Fair, eller den sjarmerende Copacabana night stands.


En rekke alternativer for å tilfredsstille alle smaker og budsjetter er spredt utover alle distrikter, og gi alle et perfekt alternativ for en regnfull dag. Mini kjøpesentre, nesten forkledd som enkeltbutikker , gjemme seg inne bygning i hvert hjørne av byen - vekk fra stedet lys, disse sentrene er en favoritt blant lokale handelen jegere.

Så hvis strender, bikinier, og varmen fra Rio blir for mye, så byen har noen geniale shopping muligheter for en dose av detaljhandel terapi. Det er mange kjøpesentre, shoppingsentre, butikker og liten en av butikkene for å holde ivrige kjøpere fornøyde.


Prisene kan variere som været i sommer - slik plassering kan bety forskjellen mellom dyre og rimelige - spesielt for klær, sko, kunst og håndverk og suvenirer.


Barra Shopping er Rio største og mest populære kjøpesenter - som ligger i bydelen Barra da Tijuca, er det nesten en liten by i seg selv, komplett med restauranter og kinoer i den tilstøtende New York sentrum - hjem til flere restauranter, puber, og selv fitness klubber. Det er utvilsomt stedet å gå for en shoppingtur, med hundrevis av butikker spredt over en 4 km lang strekning, fra high-gatenavn til uavhengig eide mote og gullsmedbutikker . Ikke langt i det samme nabolaget, er den nye comer på shopping scene posh og trendy Village Mall, viser bare det beste av det beste av brasilianske og internasjonale merkevarer.

Også rettet mot sofistikerte forbruker, er den São Conrado Fashion Mall - hjem til eksklusive butikker hver viser eksklusive designermerker. Kosmetisk, sportslige og elektroniske butikker forsyne moneyed turister og Cariocas med alt de trenger for en morsom ettermiddag. Plassen er åpen og luftig, og atmosfæren mer avslappet enn andre kjøpesentre. Her er det ikke uvanlig å få øye brasilianske kjendiser og mote modeller perusing butikker, til tider på vei til den lokale kinoen utstyrt med fire skjermer og praktisk betjent parkering.

For gode shoppingmuligheter, og i nærheten av de mest populære strandområder, den imponerende, Rio Sul kjøpesenter ligger beleilig til i Botafogo, og den elegante Shopping Leblon er midt i hjertet av Leblon District. Med hundrevis av butikker, en rekke restauranter og et kinosaler, er disse kjøpesentre ligger i nærheten av mange av Rios mest populære landemerker, som Sukkertoppen og Corcovado fjellet.

Leblon er en posh nabolaget hvor du finner restauranter, designerbutikker og en trykkende utsikt over byen. Det er også i nærheten av Babilonia Feira Hype, et månedlig arrangement som viser mote, design, kulinariske og artister med en underjordisk, meningsfylt og gjentatt kontakt. Gjeste utstillere og konserter fra kommende eller verdens kjente artister og DJ oss legge til opplevelsen, som er en av de mest delte og lese for lokalbefolkningen er ivrige etter å møte nye motetendenser.


Brasiliansk mote er fortsatt preget av en estetisk synkretisme - en blanding av påvirkninger, identiteter, konsepter og trender. Denne unike fusjon blir stadig beriket med Carioca designere, og kan bli funnet på high-end hendelser og butikker, trendy kjøpesentre, samt i sjarmerende motemesser over hele byen.


I tillegg til de trendy shoppingområder og kjøpesentre som pepper i byen, er det også en rekke mote og klær messer. En av de mest kjente av disse er en terminvise arrangement som heter "O Cluster", som bringer sammen raffinert og eksperimentell mote, musikk og gastronomi i et vakkert herskapshus i Botafogo-området.

Det er plass til andre motemesser, slik som den holdes hver søndag i den ikoniske bydelen Ipanema: Feira Hippie Market, som gir besøkende og lokalbefolkningen gode sjanser til å se og nyte de antikke skatter og passer perfekt i retro chic scene omgjengelig vibe som bare Rio de Janeiro kan gi, og garantert til å produsere noen interessante objekter for alle som er interessert i Carioca kunst og håndverk.

Alle som leter etter klær og sko til rabatterte priser, bør ta turen til centro bykjerne, spesielt langs gatene Rua Uruguaiana, Rua da Alfândega, og Rua Buenos Aires, hvor moteforretninger dominere gate fronter av landemerket shoppingområde kalt "Saara."

Når du shopper for original kunst, er The nabolaget Santa Teresa hangout spot for mange av Rios kunstnere og kreative hoder, så mange kunstgallerier pryder de brosteinsbelagte gater og trange smug. De kafeer, barer og restauranter i denne sjarmerende bydelen gi lindring for slitne føtter etter en lang dag med shopping, mens noen vakre eksempler på brasiliansk kunstverk kan kjøpes i nabolaget - fra den rimelige til de mer kostbare, og konsekvent unik.

For mer spesialiserte elementer, som musikkinstrumenter, er Rua da Carioca en gate med en overflod av musikalske butikker hvor innfødte brasilianske instrumenter som Bahian gitarer, kan Rabecas, og Pandeiros kjøpes - de alle gjør stor suvenirer og presenterer for familien hjemme.

Med en slik væske forståelse av trender, interesser og utforskning av opplevelser og erfaringer, er det ingen overraskelse at Carioca kreativitet resulterer i et svært bredt tilbud av materialer og teknikker, som dermed produserer usannsynlige og utsøkte kreasjoner i innredning, smykker, skjønnhet behandler og tilbehør.