Sports

Cariocas elsker sport - fra fotball til paragliding, og alt i mellom. Hver strand, skog og kroppen av vann i Rio de Janeiro vitner til det faktum at Cariocas er midt i et varig kjærlighetsforhold med sport og fitness.


I LOVE RIO utforsker de sportslige fremstillinger av fjell, strender, sjø og luft, og gir råd og tips om hvordan du kan bli involvert, samt fascinerende historier og nyttige tips. Profesjonelle og populære idretter er dekket sammen med moderne trender som slakk-fôr og stand-up paddle, samt informasjon om turer, kurs, lokale lag, treningssentre og konkurransesammenheng.


Rio de Janeiro bilder

DEN MEST MANGFOLDING URBAN GYM I VERDEN


Å være en solrik by velsignet av et varmt klima, er Rio de Janeiro det perfekte stedet å utvikle en solid idrettskultur, som folk trekkes til gatene ved optimal temperatur. Solfylte dager, varme og blå horisonter skapt et intenst utendørs kultur, der idrett og aktiviteter spiller en viktig rolle i det daglige liv i byen.


Strender for bading, skoger for fotturer, og fjell for klatring gjøre i Rio de Janeiro en av de største og mest morsomme og mest varierte, friluft treningssentre i verden. Sportsarrangementer over hele byen er den perfekte setting for Cariocas å kombinere sin lidenskap for sport med sin forkjærlighet for sosialt samvær og grandiose opptog.


Folk i alle aldre samles langs kysten av mange strender, dag og natt, spille all slags sport - surf, strand fotball, volleyball, fot volley, gymnastikk, jogging, og selv veie-løft, bare for å nevne noen. Ungdommer lærer fotball langs strendene, mens de eldste nyte gratis treningssentre og trening i klasser høflighet av byens fylket.

Blå vannet energi i løpet av dagen, og pirre ved solnedgang - alltid innbydende surfere, bodyboardere, svømmere og dykkere. Den hvite sanden på hundre kysten føles som fløyel når du spiller volley, beach volley, fresco ball, strandfotball, og Rio er all time favoritt sport "altinha."

Grønne urbane skoger er hjem til vakre fossefall, små innsjøer, og stier som går gjennom noen av de rikeste økosystemene på jorden - rik på flora, fauna, og uforglemmelige hjørner av atlantiske regnskogen. Innsjøer og laguner reflektere skyline, og er skissert av stier laget bare for sykling, skøyter, jogging og løping - uten annet om enn i øyeblikket selv.

Steinete åser invitere rock-klatrere å tjene privilegium visninger av fantastisk landskap, øyer og unike perspektiver i byen nedenfor. Peaks så åpne og høy for å gi følelsen av å fly - til turgåere, eller til de modige som hopper og hanggliding siden av tropiske fugler som eier luftrommet i Rio.


Som en offentlig og demokratisk plass, Rios strender er den perfekte setting for folk fra alle sosiale bakgrunner og evner til å komme sammen og nyte sportslige rekreasjonsfasiliteter. Motvillige til å bare sitte og nyte solens stråler, de fleste Cariocas velge en mer aktiv og mobil engasjement med sine omgivelser og har tilpasset og utviklet en rekke forskjellige idretter som er perfekt for sandterreng.


En sport som spilles på nesten hver strand i Rio, uavhengig av størrelse og demografiske, er "futebol de Areia," eller strandfotball. Ved større strendene, som for eksempel "Praia do Flamengo," og i deler av Vest-Zone of Rio, det er garn og deler av sand dedikert til rekreasjon. Altinha, eller "litt høy," er et spill der Soccer er gått i luften mellom sirkler av spillere, ved hjelp av føtter, legger, knær, skuldre og hode. Den gylne regelen - at ballen forblir luften bundet til alle tider - gir sporten sitt navn.

En annen feiret sport er Volleyball og domstolene kan bli funnet langs stranden på nesten alle strendene i byen, der profesjonelle og amatører kommer til flaunt og finpusser sine talenter.

Det er også et bredt utvalg av vannbaserte idretter som Cariocas og besøkende strømmer til Rio kyster for. Svømmere samles i grupper for masse svømmer og konkurranser, mens surfere og kropp-grenser ta den harde, rene vannet i Barra da Tijuca-området, og lengre unna til nærliggende Recreio - samt trendy strendene i distriktene Copacabana, Ipanema og Leblon.

For øyeblikket er Stand-Up Paddle den fasjonable vann rekreasjon i Rio: en sport som innebærer å stå på et bord mens du bruker en åre til å gli gjennom bølgene. Aktiviteten har rolig trening sammen med unik utsikt over naturlandskapet, lett å praktisere og også fornøyelig på innsjøer og laguner.

Ikke lenger forbundet med macho og opprører kultur av 70- og 80-tallet, forblir standard Surf fortsatt en viktig del av Rios motkultur - og vokste en stor tilhengerskare på grunn av de flotte strendene oppslukt av byen. Lokale surfing grupper vie tid og innsats for å skape konkurranser for å bringe sammen nasjonale og internasjonale surfe champions langs Rios berømte strender.


Strendene representerer en av Rios viktigste turistattraksjon, og lokalbefolkningen gjør stor bruk av dem. Likevel har fotball høyest følgende i den generelle Carioca idrettskultur - dypt inngrodd i folks bevissthet, har det vokst til å bli en del av hverdagen. Det er uten tvil det mest verdsatt idrett i Brasil og Rio de Janeiro er intet unntak.


Fotball har den spesielle egenskap av å overvinne sosiale forskjeller, og kan spilles omtrent hvor som helst - kanskje grunnen til at det ble så populært over hele verden som det gjorde. Faktisk, i favelas så mye som i luksuriøse forsteder, de viktigste idrettsbegivenheter dreie seg om det.

Fotball har vært en stor del av brasiliansk kultur siden migrasjon fra England i 1894. Også en del av årsaken til sportens popularitet og utbredelse er det faktum at det er svært tilgjengelig, og kan spilles på et bredt spekter av terreng. Cariocas kan sees finslipe sine ferdigheter med ballen over hele byen, fra sine sandstrender til de svingete stier favelaene.

Rio er hjem til noen av de mest kjente og støttet fotballag i Brasil, der spill er vertskap på den ikoniske Maracanã stadion i løpet av året.

Det er flere mesterskap som Cariocas følger, holder lidenskapelige allianser med forskjellige lag. Den "Campeonato de Futebol Carioca," eller Carioca Soccer Championship, er Rio de Janeiro tilstand konkurranse, som har eksistert under ett eller annen forkledning siden 1906. De mest populære og suksessfulle lagene er Flamengo, Botafogo, Vasco og Fluminense.

Den viktigste nasjonale cup kalles "Campeonato Brasileiro", eller brasiliansk mesterskap, populært kjent som "Brasileirão", som ble opprettet i 1959 og har fire divisjoner. Den "Copa do Brasil", eller brasiliansk Cup, ble grunnlagt i 1989, og har et større antall lag som representerer et større tverrsnitt av statene i landet. Forkjempere for begge disse nasjonale konkurranser er garantert en plass i "Copa Libertadores da América", eller Liberty Cup of America.

Fotball strand variant forblir spesielt populær, med byen som fungerer som en vakker backstage til mange internasjonale konkurranser.


Rio fantastisk mangfoldig topografi og landskap gir seg til et bredt spekter av sportslige aktiviteter. Skog og fjell gir store muligheter for fotturer, klatring og utholdenhetsidretter.


Langs parkene, særlig på "Aterro do Flamengo," eller Flamengo Park, masser av løpere, tett tau turgåere, vektløftere, skatere og syklister samles for å vise muskler og svette bort stress av dagen. Konkurransedyktige runs organiseres regelmessig over hele byen for å bringe sammen de store deler av treningsentusiaster.

Capoeira er en kunstform og idrett som kombinerer kamp, dans, musikk og lek og er utført for å chanting og perkusjon. Det ble opprettet på begynnelsen av 16-tallet av brasilianske slaver av afrikansk kulturarv, som en måte å maskere kampteknikker ved å gjemme dem i dansetrinn. I slutten av 2014 ble det gitt FN kulturarv status.

Private treningssentre og idrettslag florerer, og gir et bredt spekter av utstyr og klasser for å tilfredsstille alle trenings smak. Selve byen fremmer en aktiv livsstil til sine beboere, gjennom reklamekampanjer utheving verdien av Rio som en dyrebar verktøy for å holde seg frisk.

Dusinvis av offentlige treningssentre for eldre er plassert over hele byen i mange parker, hager, og selv langs strendene: regjeringen har investert i vellykkede helse og sportslige tiltak for å bedre kondisjon av befolkningen, sette opp gratis utendørs treningsapparater og kroppsvekt i parker og samfunn, for å oppmuntre og utvide tilgangen til rekreasjons fitness praksis.


Rio de Janeiro er en stor by, som strekker seg gjennom et område på over 4400 kvadratkilometer bygget rett ved stranden, med mange laguner, og ved siden av flotte åser, skoger og steinete formasjoner - Så det er ingen overraskelse at sykling er så mye verdsatt blant Cariocas, og staten har bygget mer enn 360 kilometer med urbane sykkelstier, mange som krysser noen av de mest ettertraktede utsikt i byen og områdene rundt.


Som noen idretter er også flott å se på, blir de viktige turist hendelser - volleyball, seiling, motorsport, kampsport, jujitsu, og capoeira alltid tiltrekke seg oppmerksomheten til Cariocas og tilreisende.


I dag er Rio de Janeiro regnes som en av de sportslige hovedsteder i verden - vert for de løvinner av internasjonalt sportskonkurranse, samt gi grobunn for en endeløs strøm av hendelser og aktiviteter.


Å erkjenne Rio satsing på sport og fitness, byen spilt uforglemmelig vertskap for VM i 2014 og ble valgt som åstedet for den svært prestisjetunge OL i 2016. Byen er vertskap for den årlige Rio Sport Show, en rettferdig for sportsutstyr, tjenester, treningssentre og klubber.

I 2015, staten vertskap for en rekke sportsbegivenheter å minnes Rio fire hundre og femtinde år av eksistens, inkludert lange løyper, og muligheten til å eksperimentere 14 forskjellige sports- og fritidsarrangementer over hele strandlinjen mellom distriktene Leme og Recreio dos Bandeirantes.

Hvert år, byen er også vert for VM i Capoeira, som drar nytte av deltakelse av sytten land. Konkurransen tilbyr Capoeira artister muligheten til å vise frem sine talenter til et bredere publikum, og får svært ettertraktet internasjonal anerkjennelse.

Den "Desafio da Paz" (Challenge of Peace) er sportslige arrangementer som finner sted i bakgater i Rios mest berømte favelas, arrangert av den verdenskjente Grupo Cultural Afroreggae (Afroreggae Cultural Group).


Den Desafio da Paz har blitt en kjær del av byens sportslige kalender, vertskap for en rekke arrangementer i lokalsamfunn over hele hovedstadsområdet. Underbygger prosjektet er et ønske om å fremme fred og de kulturelle og sportslige frukter som en rolig sosialt miljø tilbyr.


En populær sportslig rekreasjon som oppsto i favelaene er kite-flying. Unge og gamle innbyggere har brukt mange år på å perfeksjonere kunsten å bygge drager og gjennomføre konkurranser i himmelen.

Rio de Janeiro er sol og varmt, naturlig å invitere til å gå ut og drive med sport - en invitasjon byen strekker seg over hele verden til alle som ønsker å spille.