Historie

Rio de Janeiro historie er dypt rik, variert og multikulturell - I LOVE RIO ser inn i tidlig utvikling av ritualer og praksis, ankomst av matvarer og stiler fra hele verden, og fødselen av byens landemerker.


Det gir fascinerende informasjon om utviklingen av nabolag, opprinnelsen til festivaler, fester, sjangre, TV-programmer og moter, samt stemningsfulle snapshots fra fortiden, fra de gamle kaffeplantasjer i det 19. århundre, den musikalske livslysten av 1970-tallet og 80-tallet, og festligheter av det tidlige 20. århundre.


Rio de Janeiro bilder

Rio Fantastiske Byen


Rio de Janeiro er en av de mest eklektiske metropoler i verden - et stort og virkelig unik mosaikk, som består av et bredt spekter av sosiale, kulturelle og fysiske landskap. Forstå byens fortid er viktig for å forstå sin eksepsjonelle og mangesidig moderne identitet.

Rio historie følger en fascinerende bane: alt fra tidlig urbefolkningen til portugisisk kolonistyre, og fra et monarki til en republikk, og enda et militærdiktatur. Gjennom sine ulike viktige epoker, har byen generert vakker arkitektur, kunst, kultur, musikk, mat, og en levende ånd.

Rio sjø-port gjort det til en region av avgjørende strategisk betydning i handel med sukker, gull og kaffe og staten ble dermed gjort hovedstaden i landet i 1763 - en tittel som den beholdt av og på for nesten to hundre år. Havnen posisjon og byens rolle kapital er allment ansett for å være to av de viktigste faktorene i utvidelsen og utviklingen av den noe usannsynlige myrlendt og fjellområde.

Den geografiske utviklingen av Rio er preget av en forlengelse ut fra det historiske sentrum og utviklingen av tre omkringliggende regioner: trade-orientert Northern Zone, posh og turist Southern Zone, og den nyutviklede og moderne vestlig Zone.

Regionen er kjent som Brasil var bebodd i tusenvis av år av urbefolkninger som ved enkelte kontoer nådd Amerika fra Asia, ved land over Alaska eller sjøveien langs Stillehavet. Disse semi-nomadiske stammer levde som trekkfugl jegere og sankere, og aldri utviklet skriftlige kilder eller monumental arkitektur, derfor ikke mye er kjent om deres historie. Til denne dag, er mange steder i Rio de Janeiro-området fortsatt navngitt ved hjelp urfolk ord - den berømte stranden "Ipanema" er ett eksempel, med "Ipanema" betyr "dårlig vann, 'mest sannsynlig i referanse til fiske. Selve ordet 'Carioca, "som brukes i dag for å indikere innbyggerne i byen Rio de Janeiro, er avledet fra urfolk ordet" kari' Oca 'betyr' hvite hus 'eller' hus den hvite mann ".


Området hvor byen står ble "oppdaget" på 1 januar 1502 under en portugisisk ekspedisjon ledet av Gaspar de Lemos, som trodde han hadde nådd munningen av en stor elv, og kalte byen "River av januar 'tilsvarende.


I 1565 den portugisiske generell Estácio de Sá offisielt grunnla byen i et forsøk på å fordrive den franske som hadde kjempet for å ta kontroll over området i 10 år: han heter byens São Sebastião do Rio de Janeiro ", og inntil det attende århundre byen ble kalt bare "São Sebastião.

Franskmennene ble vellykket utvist to år senere, men fortsatte å kjempe for dominans for følgende femti år. Kysten rundt Rio de Janeiro tilt portugisiske og franske kolonister på grunn av lønnsom handel i Brasil Wood og sukker, som kunne skje gjennom porten.

I det 17. århundre ble byen fortsatt tett befolket av innfødte indios. Faktisk, ved 1660, var det hjem til en imponerende 6000 urfolk indios, i forhold til bare 750 portugisiske og 100 afrikanere. I slutten av det 17. og tidlig 18. århundre, ble byen rektor handel punkt for slaver, samt gull og edelstener utvinnes i nabostaten Minas Gerais, og på grunn av dette i 1763 offentlig forvaltning ble overført fra byen Salvador i nord-øst i Brasil til Rio de Janeiro, noe som gjør byen hovedstad i staten.


Gjennom den portugisiske kolonitiden, mellom 1763 og 1822, Rio de Janeiro var hovedstaden i Brasil. I løpet av denne perioden, delvis på grunn av sin status som hovedstad, og delvis for å være et viktig senter for handel, Rio tiltrakk folk fra mange deler av verden. Innvandrere fra ulike deler av Europa, Asia og Midt-Østen etablert virksomhet i byen og i de omkringliggende områdene, noe som gir opphav til kulturen i assimilering som fortsatt nå er karakteristisk for Rio.


I slutten av det 18. århundre, en økonomisk krise rammet byen, som andre land i Sør-Amerika konkurrerte med Brasil i produksjonen av sukkerrør. Skiftende tidevann og formuer ville forvandle Rio de Janeiro betraktelig i det følgende århundre.

På grunn av Napoleons pågående krig mot Portugal tilbake i Europa, ble Rio de Janeiro den midlertidige hovedstaden i Portugal mellom 1 808 og 1 821, og det var på denne tiden at det kongelige hoff ble overført til Rio om bord på 40 skip. Den portugisiske kongefamilien ankom i Rio i 1808, og bringer sammen 20.000 medlemmer av den portugisiske retten, samt raffinert arkitektonisk standard, kunstnere, ivrig, og akademikere, og ønsket om kirker og moderne diplomatisk praksis.

Rio ble hovedstad i den brasilianske imperiet i 1822, ytterligere utvide handler og handel med Europa og resten av verden. I løpet av denne perioden, hovedvirksomheten i hovedstaden var produksjonen av kaffe, som førte til etableringen av ulike gårder og bygging av mange boliger som fremdeles eksisterer.


Kaffeproduksjonen betydelig styrket økonomien og handel, og senere ble en av de viktigste eksport av Rio de Janeiro, noe som gjør kaffe populære i alle hjørner av verden på en enestående skala.


I 1822, krigen i brasilianske uavhengighets begynte, og Rio de Janeiro ble hovedstad i den nye og uavhengige monarkiet. Senere forble byen som hovedstad i Empire of Brasil til 1889, og til slutt i løpet av de republikanske års Brasil inntil 1960, da hovedstaden ble overført til Brasília.

Gjennom sin historie, Rio de Janeiro var hjertet av sterke og innovative politiske og intellektuelle strømninger som førte til opphevelsen av slaveriet i 1888 og dannelsen av en republikk i 1889.

Med nedgangen av slavearbeid avgjørende for kaffe og sukkerplantasjer, begynte byen å motta et stort antall europeiske innvandrere og tidligere slaver, tiltrukket av potensialet for lønnet arbeid og mellom 1 872 og 1 890 befolkningen doblet. Dette demografisk eksplosjon forårsaket en boligkrisen som hadde eksistert siden midten av forrige århundre, og prekære bolig bosetninger begynte å dukke opp på toppen av byens åsene: disse oppgjørene som senere skulle komme til å bli kalt 'favelas,' nå kjent over hele verden på grunn av sin karakteristiske utseende og sine viktige kulturelle bidrag som den musikalske sjangeren "samba" og utvikling av den spektakulære karneval lagene som parade hvert år i byen.

I 1890 om lag én million mennesker bodde i byen, med omtrent en fjerdedel innvandrere - dette i tillegg til tidligere slaver fra kaffe og sukkerplantasjer frigjort i 1888 ved en resolusjon av prinsesse Isabel.

I begynnelsen av det 20. århundre Mayor Pereira Passos foretok bred skala reformer til den urbane stoff av byen, bygging av veier, brede avenyer og moderne bygninger, samt gi asfalt rydder til sentrum og omkringliggende distrikter. Infrastrukturen ble modellert på parisisk arkitektur av tiden, og regnes som noen av de viktigste og mest innflytelsesrike arbeid å ha funnet sted i Rio de Janeiro historie. Dette er når begrepene "cidade maravilhosa, 'eller' fantastiske byen," ble født og evig gravert i byens sjel og identitet.

På denne tiden byens hjerte lå i midten, avgrenset på den ene siden av kyst bay, mens interiøret ble befolket av små parseller og gårder. Med ankomsten av elektrisitet mot slutten av det 20. århundre, begynte den demografiske å endre og elektriske trikker aktivert folk til å leve på en betydelig avstand fra arbeidsplassen, utvide byens grenser. Den gamle byen, i nærheten av sjøen, ble omgjort til "Centro" (Center) - region i forretningsvirksomhet, mens bolig urbane stoff utvidet ut langs kysten og innover for å danne den nordlige sonen. Utvidelse måtte manøvrere rundt den særegne topografi av byen, der fjell er skåret gjennom av daler og omgitt av strender.


Mellom 1920 og og sent 1950 Rio de Janeiro ble ekstremt populær blant high-end besøkende og internasjonale kjendiser - det var i denne perioden, i 1923, at den berømte Copacabana Palace Hotel ble innviet, og kjente filmer ble filmet.


Som av 1930-tallet hav-front distriktene i Copacabana, Ipanema og Leblon, som tidligere hadde blitt unnfanget på som eksotiske beach destinasjoner, ble høyt ansett bolig steder, takket være åpningen av tunnelene, og ankomsten av trikkelinjer.

Litteratur av tiden lovpriste helse og sosiale fordelene ved kyst luft og sjø bading og strand og kystlivet ble den nye trenden - merket av raffinement og elite fritid. Sør-sone kom til å bli sett på som det kulturelle hjertet av byen, hjem til grand hotell, raffinerte restauranter, kinoer, klubber og teatre. Den musikalske genre "Bossa Nova" ble født i disse regionene og blomstret på 1960-tallet, 70-tallet. og 80-tallet.


I 1960 ble den føderale hovedstaden overført fra Rio til Brasilia, stimulerende byen for å finne en ny identitet med fokus på å være den kulturelle hovedstaden i Brasil.


Opprettelsen av tunneler og veier også åpnet den vestlige kyststrekningen opp til intense utviklingen. I løpet av 1970 opplevde området en vesentlig akselerert urbanisering prosessen, slik at store deler av den velstående befolkning til omplassering til distriktet Barra da Tijuca samt videre vestover til Recreio dos Bandeirantes, hjem til spektakulære parker og strender. Store hus, hytter, kjøpesentre og boliger begynte å befolke den vestlige landskapet, som gir opphav til de fleste moderns distrikter i byen.

Starter på 1990-tallet, har kommunale krefter kontinuerlig stimulert by-omfattende utbygginger, fullt mobilisere den urbane og økologisk potensial i byen, og fremme kultur, fritid og sportslige aktiviteter. Strendene har blitt forvandlet til fritids områder for idrett og aktiviteter som musikalske forestillinger og show, mens museer og kunstgallerier har blitt revitalisert og utviklet over hele byen. Den generelle og kulturell revitalisering av byen inkluderte hosting viktige sportsbegivenheter, som for eksempel FIFA fotball-VM i 2014.

Et viktig milepæler i historien til byen begynte i 2008 med gjennomføringen av pasifiserende politienheter i flere favelaer over Rio de Janeiro: disse kreftene betydelig reduserte nivåer av kriminalitet gjør byen mye tryggere for å leve, besøke og drive forretninger, stimulere en ny periode med vekst og utvikling, og fremhever Rio nye og prestisjetunge rolle på verdens scene.

Rio de Janeiro kultur er preget av sin urbefolkning begynnelse, arven kolonisering, viktige impulser fra en rekke internasjonale kulturer, og den geografiske plasseringen av byen - dens port, fjell og strender. Byens unike historie har formet den til en virkelig organisk enhet og en levende lekeplass av kulturer og ideer.