Delstaten Rio de Janeiro

Erkjenner betydningen og synergisk forholdet mellom kapital og dusinvis av byer som prikken staten, I LOVE RIO gir eye-åpning informasjon om byer, distrikter og lokalsamfunn som ligger utenfor den berømte hovedstaden i staten.


Alle sprekker og hjørner av staten er utforsket i jakten på skjulte kulturelle, gastronomiske og sosiale gems. Nettstedet utforsker den historiske utviklingen og vakre landskaper av mange unike områder, avslører den viktige rollen som hver spiller i den generelle stoff av staten.


Rio de Janeiro bilder

Kolonihistorie og storslått Natur


På grunn av TV, filmer og reisemagasiner mange reisende har en idé om hva den verdensberømte byen Rio de Janeiro handler om: den umiskjennelige statuen av Kristusstatuen har vært en av de mest ikoniske representasjoner eller Rio og Brasil for nesten en århundre. Rios samba, fotball, strender og karnevalsfeiringen har vært i media i flere tiår.

Utover det som allerede er kjent, er det mye mer å vite og erfaring i de omkringliggende områder - en region som er fortsatt i stor grad ukjent utenfor Brasil. Rio, som byen er mer ofte referert til, ligger i staten med samme navn, delstaten Rio de Janeiro - hjem til et vell av naturlige og kulturelle landemerker, vakre strender, fjell og grønne naturreservater.

Det er 26 delstatene i Brasil, 27 totalt med den føderale distriktet i landets hovedstad Brasilia. The State of Rio de Janeiro er grenser statene Minas Gerais, Espírito Santo, São Paulo, og av Atlanterhavet.


Rundt hovedstaden, er hver region i delstaten Rio de Janeiro hjem til en rekke steder av stor turist og kulturell interesse. Mens noen regioner er hjemmet til uoppdagede øyer og hemmelige strender, andre regioner presentere århundregamle tradisjoner og kolonial arkitektur. Andre deler av staten er høyt oppe i fjellene eller omgitt av skog, og mens alle forskjellige, alle regioner i staten tilby umiskjennelig brasilianske gjestfrihet.


The State of Rio de Janeiro er delt i åtte regioner - Região Metropolitana, Região Serrana, Região Norte Fluminense, Região Sul Fluminense, Região Noroeste Fluminense, Região das Baixadas Litorâneas, Região Médio Paraíba, og den nydelige Região Costa Verde.

Ligger i Região Metropolitana, sitter Niterói i Guanabara Bay rett over fra Rio de Janeiro by, med en avstand på ca 10 kilometer mellom de to. Niterói er hjem til et rikt utvalg av kulturelle og naturattraksjoner, hvorav noen er virkelig spektakulære, lett tilgjengelig fra Rio de Janeiro by og bør ikke bli savnet. Grunnlagt av araribóia, en Tupi-Guarani sjef som hjalp portugiserne frastøte de franske inntrengere, er det den eneste brasilianske byen å ha blitt etablert av en urfolksleder.

Lenger bort fra Rio de Janeiro by, regionene i størst turist interesse i staten er øya rike Costa Verde (grønn kysten), den Região das Baixadas Litorâneas, også kjent som Costa do Sol (kysten av solen) hjem til strender og innsjøer, og Região Serrana (fjellområdene) i det indre av staten, hjem de grønne åser, fjell og skoger.

Costa verde navn gjenspeiler sin rike regnskogen mens Costa do Sol ble så kalt på grunn av de mange verdensklasse strendene i regionen. Den grønne kysten er hjem til landemerke destinasjoner som Ilha Grande, Paraty, og Angra dos Reis, med vakre økologiske statens parker som Parque Nacional da Serra da Bocaina. Costa verde viser mange elementer av den vakre brasilianske naturen i sterk kontrast med hverandre, har på den ene siden havet og direkte overfor den, utrolig frodige skogkledde fjell.

Angra dos Reis er kjent for sine vakre strender og mange øyer som pepper det krystallklare vannet, alt fra øde strand idylls til avanserte utviklingsområder. Den mest kjente og feiret av disse er Ilha Grande, eller "big island", der pittoreske strender møte frodig Atlantic skog og laid back barer, restauranter og kafeer. Besøkende kan nyte båt og yacht turer rundt i regionen og observere variert marint liv. I Angra dos Reis selv attraksjoner inkluderer det historiske sentrum, koloniale hus, klostre, kirker og sjarmerende restauranter.

Den sjarmerende koloniale byen Paraty er en tid-reise erfaring: med over 400 års historie og vakker arkitektur ligger i sine brosteinsbelagte gater, er det hjem til noen av de mest uberørte og idylliske strender i staten, inkludert Trindade Beach og Sono Beach med krystallklart vann ideell for svømming og snorkling. Det er også herlige fossefall en liten avstand fra den viktigste byen.


Costa do Sol, med sine over 100 kilometer med strender, er også kjent som Região dos Lagos eller region av vannene, etter de mange innsjøer og laguner funnet der. Her, den fredelige Cabo Frio, den bortgjemte Arraial do Cabo, den stadig chic Búzios, og Brasils surfing hovedstaden i Saquarema er bare noen av de mange flotte steder som tilbyr fenomenale strender, pittoreske utsikt og fantastiske utesteder.


Kjent som Brasils hovedstad surf, er Saquarema ca 100 km fra Rio de Janeiro. Denne regionen ble opprinnelig bebodd av urfolk Tamoio stammer fiskere, som spesialiserte seg på bløtdyr, lett å finne på grunn av geografien i dette kystområdet. Her er det 60km kystlinje å utforske, og 12 strender for surfing entusiaster å velge mellom.

Araruama er den største byen i Região dos Lagos, hjem til levende handel, en voksende rolle i livet til staten, og famous Araruama innsjøen, en lagune ideelt for windsurfing. Også i Araruama er beuatiful og fortsatt hemmelig praia Seca, en lang hvit sandstrand stadig mer populær blant de som liker ubebygde, naturlige strender og fortsatt ønsker å bo i nærheten av Rio de Janeiro byen.

Cabo Frio, som ligger rundt to timer fra Rio de Janeiro by, er berømt for sine hav strender, hvite sanddyner og historisk betydnings fort "Forte de São Matheus". Den har en populær øygruppe for de forledet av kuriositeter og sjarmen til små fiskevær hvor man kan kjøpe et stort utvalg av deilig sjømat, samt engasjere seg i godt elsket siste gang for amatør eller profesjonell fiske. Cabo Frio er også en av de viktigste byene til strand mote i landet.

Rio das Ostras skilte med en lang strekning av ren, rolig kystlinje, som består av 15 fantastiske strender, ideelt for surfere. Besøkende nyte det store utvalget av barer, restauranter og kiosker som tilbyr deilig lokal mat samt laguner, parker og reservater som er rike på fauna og flora. Byen mottar også en feiret årlige jazzfestivalen.

Arraial do Cabo tilbyr noen av de beste dykkestedene i Brasil med mye dykk båter avreise til strender ideell for guidet undervannsfiskeopplevelser surfe. Den Reserva Extrativista Marinha de Arraial do Cabo (Extractive Marine Reserve of Arraial do Cabo) er en fantastisk økologisk område i regionen, befolket av tradisjonelle fiskerisamfunn.

Gjort kjent siden 70-tallet av franske skuespilleren Brigitte Bardot, en må-besøk hotspot og lekeplass for de velstående er feiret Armação dos Búzios, vanligvis kalt bare "Búzios". Med vakre strender og bra natteliv dette er den fasjonable stranden byen av dagen, tiltrakk seg et bredt spekter av Cariocas og internasjonale besøkende til sin naturskjønne kystlinjen. Den summende og elegant natteliv har en variert utvalg av barer, restauranter og klubber gjør Búzios det ideelle stedet for en glamorøs ferie.

Macaé er en av de mest velstående områdene i Rio de Janeiro, som fikk et høyt nivå av virksomheten turisme som følge av sin offshore oljeindustri. Det vert biennalen Brazil Offshore konferanse for olje og gass som samler rundt 800 utstillere. Byen har også områder med stor naturlig skjønnhet, inkludert strender, nasjonalparker, øyer, kystlaguner, fjell, fosser og dyreliv helligdommer.


Den região Serrana, er et fjellområde hjem til historisk viktige byen Petrópolis, på ett punkt hovedstaden i Brasil, og den sjarmerende Nova Friburgo. Den Região Serrana tilbyr reisende majestet på Serra dos Órgãos fjellet, og på grunn av sin moderat klima, tiltrekker dette området mange besøkende hele året.


Petrópolis, en av de mest populære og fantastiske fjell steder i Rio State, og er endearingly referert til som "Imperial City" fordi monarken Dom Pedro II gjort det til sitt hjem. Det er omgitt av frodig Atlantic Forest og pulser med kunst, musikk, dans, kultur og tradisjon.

Teresópolis, som ligger på toppen av en fantastisk fjellkjede, er besøkes for sin friske, kjølig luft og vakre naturparker, fylt med diverse flora, fauna og fjærer. En søt håndverk, klær og gastronomi marked finner også plassere hver helg.

Nova Friburgo, innrammet av Atlantic Forest, og tilbyr et utvalg av turer og turer for å oppleve fossefall, fjell, bekker og miljø reserver. Det er også godt elsket for sin høye kvalitet pousadas, restauranter og gastronomi - inkludert fondue og raclette, geitost, cookies og hjemmelaget sjokolade.

Cachoeiras de Macacu er oppkalt til ære for de mange vakre fossefall (Cachoeiras) i regionen, og tjent byen tittelen "helse-resort byen" '. Dette unike stedet ligger i Região Serrana, mindre enn 90km fra hovedstaden. En by med ordet "fosser" i navnet fremkaller bilder og opplevelser av fred og ro.

Ligger i "dalen kaffe", harmonisk fjellbyen Miguel Pereira sitter på en høyde på 618m, og er omgitt av de frodige grønne fjellene i Brasil interiør. Miguel Pereira har en balansert og høyt oksygennivå, gir det en herlig klima året rundt. Kjent for sin saftig klima, ble denne byen erklært en klimatisk feriested, og er nå offisielt regnes som den tredje beste klimaet i verden, den andre beste i Brasil, og det beste i delstaten Rio de Janeiro.


Gjennom Rio de Janeiro, er Mata Atlantica tropiske og sub-tropiske skoger yrende biologisk mangfold. Sine representative arter av flora og fauna arter gjør Região Serrana en av de mest varierte på planeten.


For de som kommer til Rio de Janeiro og ønsker å oppleve en ekstra side av regionen, er det mange omgivelsen som tilbyr en rekke attraksjoner og kan lett nås for en en-dagers tur eller for en week-end.

Mindre kjente steder som Rio das Ostras og fossefall av Cachoeiras de Macacu er fantastiske steder å besøke og blir mer og mer populært med både brasilianske og internasjonale tilreisende.

Rio turist industrien er i stadig utvikling, og er en fundamental del av statens fruktbar og bærekraftig utvikling. Det er et betydelig antall selskaper viet til å reise rundt i staten, hvorav noen har eventyrlige utflukter, mens andre fokuserer på natur og miljøutdanning eller high-end stranden velvære. For å sikre at reiselivsnæringen funksjoner i en samarbeidsorientert og effektiv måte, mange offentlige institusjoner overvåke viktige infrastrukturvirksomheten til rette for samhandling mellom bedrifter og fremme eksponering.