Musikk

Kjent over hele verden for den unike, levende og kulturelt ekspansiv musikk det har gitt fødsel til, forblir Rio de Janeiro en av de viktigste byene for utvikling og formidling av gamle og nye sjangere.


I LOVE RIO utforsker viktige epoker i byens dype musikalske historie, utstillingsvindu gamle og nye talenter og avsløre informasjon om klassiske konserter og show, festivaler og fester på tvers av en rekke rytmer som Samba, Forró, Jazz, Chorinho, Maracatu, og mer.


Rio de Janeiro bilder

EN VIKTIG DEL AV CARIOCA KULTUR


Musikk er en viktig del av Carioca kultur - like viktig som strendene og skogene som velsigner Rio de Janeiro, musikk i Rio gjennomsyrer alle aspekter av livet i byen.

Som en by som lever, puster og beveger seg i musikk, er Rio de Janeiro preget hele verden som et alter for beats entusiaster og komponister - Relatert til religion, identitet, feiringer og en komplett livsstil, finner musikk nye rytmer og roller i byens sjel dag og natt.

Slik er betydningen av musikk i Rio, at byrådet organiserer rutinemessig og sponser gratis konserter og festivaler: up-and-coming artister, samt kjente brasilianske og internasjonale stjerner, rutinemessig spille på byens finansiert hendelser. Stjerner som The Rolling Stones, Rod Stewart, Black Eye Peas, Lenny Kravitz, David Guetta, Stevie Wonder, og Roberto Carlos har alle spilt på gratis konserter på Copacabana eller Ipanema beach - samle store folkemengder og nyter fantastisk suksess. Hver nyttårsaften, en rekke gratiskonserter er organisert på flere steder i Rio de Janeiro, innbydende både utøvere og publikum fra hele verden.


Lokale, nasjonale eller internasjonale sangere og musikere, er alltid gitt mye respekt og oppmerksomhet - flere viktige gater, veier og parker i Rio de Janeiro er oppkalt etter Carioca musikalske ledere, som er høyt ansett som legender og inspirasjonskilder.


Antonio Carlos Jobim, forfatter av "Garota de Ipanema," muligens den mest verdensberømte sang komponert i byen, er aktet av innbydende hver besøkende inn og ut av Rio de Janeiro territorium, som den lokale internasjonale flyplassen er oppkalt etter ham. En av de mest tradisjonsrike gatene i landemerket distriktet Ipanema er oppkalt til ære for Vinicius de Moraes, medforfatter av den samme sangen.

Låtene er omfavnet og sang i gaten, sammen med en passerende bil, eller i de mange karaokebarer at pepper byen. Det er ikke sjelden å være vitne til en liten folkemengde plutselig sang eller dans til en populær sang bare for gleden av det, på en bar, på stranden eller på en rettferdig.


I likhet med hva Rios strender gjør, musikk i Rio de Janeiro broer ofte gapet mellom aldersgrupper og klasser - under karnevalet, er Samba en klar sosial equalizer, og i løpet av året ofte unge og eldre synge og danse til rytmene av det samme sanger, på de samme stedene.


Cariocas elsker musikk og elsker byen sin - som et resultat av mange av tekstene til mange poplåter, Samba, og Bossa Nova komposisjoner er om Rio de Janeiro, eller deres kjærlighet for den fantastiske byen. Portrettert i mange kjærlige måter, og Rio de Janeiro vært, og fortsetter å være, den mest kjente Carioca muse.

Dateres tilbake til slutten av det nittende århundre, den mest berømte rytme født i Rio de Janeiro er Samba, gjort enda mer populært av den internasjonalt kjente karnevalsfeiringen. Imidlertid ble jazzy Bossa Nova skapte også i byen, og fikk masse internasjonal oppmerksomhet siden 1962 hitlåten "Garota de Ipanema". Senere, Funk Carioca, født i favelaene i Rio i 1980, har blitt en viktig og populært uttrykk for lokal kultur.

Samba er en flott perle i det musikalske skatten av Carioca mennesker, men det er ikke den eneste - en rekke andre mikser og låter bringe liv det brede spekter av følelser og å beskrive hypnotiserende sidene til personligheten til denne trykkende byen.

Carnival er tiden for Samba og Samba er stemmen til Carnival - ennå, er dette umiskjennelig tune funnet rundt i byen hele året. Samba er Brasils nasjonal lyd, og det har variert i mange andre rytmer og musikalske uttrykk, for eksempel "Samba de Breque", en samba med en meget bestemt tempo hvor sangeren kan presentere en ny karakter, lage en kort humoristisk monolog eller deklamere et meldingen i sammenheng med sammensetningen. En Samba versjon av balladen, med dans og joyous vri på den romantiske tekster, er et resultat av Samba Canção ", som ble ganske populært rundt 1950 og samlet et stort antall støttespillere, både produsenter og forbrukere. Det er også referert til som halvår Samba, fordi det er ofte funnet utenfor Carnival sesongen.

Født fra en løs blanding mellom jazz og en mykere Samba beat, er Bossa Nova en ikonisk Carioca kreasjon som har inspirert tusenvis av artister over hele verden, og med en innflytelse som fortsetter til i dag.

Roligere og sofistikert, navnet i seg selv betyr "en ny spesiell måte å lage musikk" som "bossa" er en kvalifiseringskamp i Carioca måte, og "nova" indikerer en fornyelse og utvikling. Dette er hvordan João Gilberto, Tom Jobim og Vinicius de Moraes, er rytmen som ville bære en følelse ennå blant mange andre stjerner og musikk genier, opprettet i 1950 ukjent for verden.

To spinn av en rekord er nok for ordene "Bossa Nova" for å komme strømmende opp fra ens hjerte til ens ører - dette er effekten at denne sjangeren har på de som føler det, som rytme kan glatte alle kanter og magisk sted et publikum i landet av glede, varme og farge: Copacabana.


De verdifulle lyden av familie, venner, joyous sammenkomster og spontane fester som Rio de Janeiro er kjent kan identifiseres med Pagode, en svært godt likt og støttet musikalske stil, som forener og utvider alle de mest elskede egenskapene til Samba - beat og tekstene, med følelsen og muligheten til å involvere små og store folkemengder i ett lidenskapelig sang.


Å være omgjengelighet en av de mest betydningsfulle kulturtrekk i Carioca mennesker, når det gjelder å nyte musikk alle blir med på festen, enten det er å gjøre det eller synge sammen: i Rio selskapelig natur musikk er viktig som er rytmen selv.

En moderne takt synkende fra Favelas og tar over radiostasjoner og nattklubber er Funk Carioca, noen ganger bare kalt "Funk". Dette valdet omfatter rytmiske komponenter fra Electronic, Samba, Hip Hop og Rap. Det er veldig populært i de yngre publikum takket være fengende låter og fremtredende utøvere, samt mikser laget av DJ-er som blandes denne sjangeren med andre representanter for dansemusikk i verden.


Rio de Janeiro er hjem til over 160 nabolag, og naturligvis mange utviklet en tydelig musikalsk identitet - å være dette i form av bedrifter, populære lokale rytmer, eller begge deler.


Noen bydeler er særlig preget av trommer, slik som Lapa, den bohemske sentrum av byen, hvor noen av de beste uformelle restauranter og barer er funnet. Mange Cariocas og besøkende velge Lapa å bli med på moroa med dans og nyter Rios herligheter. I dette landemerket delen av byen ligger noen av de mest kjente og tradisjonelle bedrifter hvor Samba bor på, og hvor alle blir stukket av dansen bee.

Andre distrikter fokusere på ulike atmosfærer og stiler - Ipanema er hjem til en rekke tradisjonelle Bossa Nova etablissementer, og tilbyr liveopptredener daglig. Også i Ipanema, er flere kultursentre og butikker, hvor besøkende kan finne bøker, plater og memorabilia fra historien og livene til de største eksponentene og sjanger i seg selv.

Den brasilianske musikkbransjen er selv bærekraftig: det er nok musikere og komponister i scenen for å produsere noe for enhver smak i publikum som, gitt det store fellesskapet og det brede spekter av sjangere, er en bemerkelsesverdig prestasjon. Dette er også grunnen til at brasiliansk musikk er så godt kjent over hele verden, og hvorfor kvaliteten er så høy og sin signatur så umiskjennelig.


Levende musikk i Rio de Janeiro er en annen av byens store ikoner, og det feires som Sukkertoppen, statuen av Kristusstatuen, eller den svarte og hvite fortauet av solfylte Copacabana.


Konserter eller storskala musikalske hendelser er bare en del av byens musikalske landskapet - enten det er for å feire begynnelsen av en fase, en nasjonal eller lokal ferie, chanting for seieren av et fotballag eller for religiøse feiringer, Cariocas gjerne delta i deres hjerter og stemmer i spontane refrenger.

Musikk i Rio er en fundamental del av Carioca identitet - å forstå dette gjør at en besøkende til bedre å forstå livet i byen, og for å skape en dypere forbindelse med lokalbefolkningen. Å vite litt om Rio de Janeiro musikalske kultur og kulturarv vil få den største, varmeste smil ut av noen Carioca.