Gastronomi

Mat er en sentral komponent i billedvev av Carioca kultur, som spiller en viktig rolle i familielivet og sosiale interaksjoner, og vitner om den historiske utviklingen av byen.


Gastronomiske juveler på barer, restauranter og middagsbord representerer en rik, eksperimentell og kulturelt inkluderende samfunn. I LOVE RIO avdekker noen av de fineste retter serveres på restauranter over hele byen, fra velstående nabolag til favelas. Historie og utvikling av grunnlegg Carioca rettene er plukket fra hverandre og presenteres sammen privilegert insider kunnskap og tips.


Rio de Janeiro bilder

Opprinnelse, Tradisjoner, og gastronomiske kulturen


Rio de Janeiro metropolitan menyen er i stor grad et produkt av den viktige rollen byen spilte i Brasils historie, tiltrekke og forene kulturer fra hele landet og fra resten av verden.

Rio de Janeiro har vært den offisielle hovedstaden i riket og av republikken i århundrer, og det har vært den de-facto økonomiske og kulturelle hovedstaden i Brasil for det meste av sin eksistens. Som sådan, vert byen politikere, diplomater og royalties hver bringe sammen ulike smaker og gastronomiske ønsker, påvirker det lokale kjøkkenet.

Tilsvarende har et resultat av handel Rio imot et konstant tilsig av kjøpmenn, innvandrere, politikere og Farerne fra overalt i verden - i dag, er gastronomi i Rio resultatet av deres respektive bidrag.

Sammen med disse påvirkningene, moderne Carioca Maten inneholder også urfolk krydder og oppskrifter, blandet med både gamle afrikanske forberedelser og tradisjonelle portugisiske mattradisjoner. Resultatet er det bedre for vanlige oppskrifter og etableringen av et bredt utvalg av nye og unike retter, med en sterk europeisk innflytelse.

Indigenous innflytelse bidro mange frukter, frø og nøtter som cashew, kassava, taro, tamarind, kirsebær, palm, Jaboticaba, jambo, og sapodilla. Afrikanere var ansvarlig for matlaging i koloni Brasil, og de introduserte bønner, de mest typiske nasjonale retter, cayenne, olivenolje-palme, tørkede reker, yams, okra, og ulike urter som brukes som smakstilsetning - noen av disse opprinnelige afrikanske oppskrifter er fortsatt forberedt på viktige lokale markeringer, for eksempel Zumbi dos Palmares dag.

Carioca gastronomi skylder til Portugal fleste av sine grunnleggende europeiske oppskrifter for kjøtt og sjømat, salater, supper, desserter og tørre søtsaker - den portugisiske sterkt fremmet forbruket av hvete og ris med biff, lam, svin, fisk, supper, frukt, og grønnsaker.


I løpet av byens 450 års eksistens, har Rios innbyggere utviklet en fantastisk kulinarisk bluss, som omfatter påvirkninger, smaker og teksturer fra Afrika og Europa, som feijoada, torsk og mange deilige retter fra Northeastern Brasil, tilpasse dem til Indigenous matlaging og ingredienser som kassava og kokos. I de senere årene har en rekke ulike internasjonale kulinariske kulturer slått rot, for eksempel japansk sushi, meksikansk empanadas og den franske crêpe.


Fra sjarmerende og hyggelige barer kalt 'botecos' salgs comfort food til high-end eksperimentell mat, tradisjonelle brasilianske platene til eksotiske internasjonale retter, det er restauranter over hele byen for enhver humør og gane.

Globalisering, og den siste brasilianske økonomisk boom har ytterligere beriket utenlandske kulinariske påvirkninger, og samtidig opprettholde sin originalitet, har Carioca gastronomi nå betydelig utvidet til å inkludere noen bemerkelsesverdig avanserte oppskrifter. Dagens gastronomi har nådd en slik betydning i Rio for å resultere i etableringen av en rekke årlige kulinariske festivaler og konkurranser som Rio Festival Gastronomico, den Degusta Rio, og hosting av verdens 'Pasta kongressen.

Brasiliansk mat er nå en av de rikeste i verden, og mens typiske regionale retter kan variere sterkt gjennom brasiliansk territorium, i Rio de Janeiro feijoada skiller seg ut, sammen med 'leão veloso' reker suppe.


Feijoada, Brasils nasjonalrett nådd statusen mest typiske nasjonalretten, og det er den mest kjent utenfor Brasil og et symbol på brasiliansk mat.


Det er fire hovedtyper av restauranter i Rio de Janeiro - rodizios, churrascarias, kilo, og "a-la-carte". Hver type restaurant gitt alle typer mat, og tilbyr en unik ta og erfaring i måten retter serveres og nytes.

Rodizios er ekstremt populære bedrifter hvor en fast pris er ladet og ubegrenset kurs serveres ved bordet uten ekstra kostnader - drikke, kaffe og desserter er vanligvis belastes separat. Rodizios virkelig er elsket i Rio, og selv vanlige restauranter kan konvertere til rodizios for week-end: faktisk flere godt etablerte high-end restauranter tilbyr nå rodizios under lunsj timer.

Typiske rodizio tilbud omfatter pizza, forretter, pasta og kjøtt. I turistifiserte områder som Ipanema og Copacabana rodizios av sushi er nå stadig mer tilgjengelig. Rodizios kan variere fra svært rimelige og enkle diners til svært dyre og posh restauranter.

Churrascarias er en type rodizio, men de er spesialister i å betjene kjøtt og på grunn av sin ekstreme popularitet klassifiseres vanligvis er en klasse for seg - i disse restaurantene servitører kontinuerlig komme til tabellene og skjær forskjellige typer kjøtt direkte inn i kundenes plater . En rød og grønn papir signal er gitt til kunder for å signalisere servitører å enten beholde eller slutte å komme.

Churrascarias tilbyr også en buffet bord der kundene kan selv tjene ulike ytterligere siden retter som grønnsaker, pasta, risotto, brød, ost, kjøttpålegg, supper og sauser. High-end churrascarias omfatter også fisk og sushi på buffet tabellen - for veganere, er det mulig å følge sine kjøttelskende venner og nyte en full kjøtt-fri måltid bare med siden retter. High-end churrascarias tjene spesielle kjøtt, som kanin og struts uten ekstra kostnad, men disse rettene kan ikke være på menyen og må spesifikt bedt om - drinker, kaffe og desserter er aldri inkludert i den faste prisen, og er vanligvis dyrt i forhold til prisen på kursene.

Kilo er restauranter der kundene tjene seg selv på en hovedtabellen, og deretter veie sine plater og bli fakturert i henhold til vekt. Kilo tilbyr ofte en "FIXO 'rate, som tillater ubegrenset porsjoner til en fast pris - normalt denne prisen ikke er tydelig synlig eller annonseres og må spørre om. De fleste kilo har en grunnleggende churrascaria også, som tilbyr et fint utvalg av kjøtt. Disse kuttene er vanligvis plassert separat fra de største matvaretabeller, og kjøtt er kuttet og forberedt på å bestille.

High-end kilo tilbyr også sushi som en del av buffet - i tillegg kan de tilby sashimi av laks eller tunfisk, men disse må være spesielt bedt om og vektes på en egen rett, og faktureres på en høyere rente.

A-la-carte er de typiske restauranter hvor rettene er bestilt fra en fast meny - det er et stort utvalg av restauranter a-la-carte i Rio, som serverer retter som spenner fra typisk brasiliansk til moderne asiatisk, Fusion, Etnisk, og Vegan.


De kulturelt mangfoldige og fantasifulle 'a-la-carte "restaurantene langs gatene i byen er et utmerket eksempel på lokal kreativitet. Japansk mat kom med den store tilstrømningen av japanske innvandrere i begynnelsen av det 20. århundre og hans siden blitt et trendy alternativ blant Cariocas.


Fransk mat, i alle sine former, og mye av sin raffinement, har også blitt omfavnet med armene vidåpne av folket i Rio de Janeiro. Crepe restauranter florerer, og gourmet parisisk mat kan bli funnet i restauranter i Leblon og Copacabana.

Mange restauranter tilbyr retter og smaker fra hele Brasil, samt bredere Sør-Amerika, som serverer herlig peruanske mat av Inca opprinnelse. Rio de Janeiro har vedtatt andre kulinariske trender gjennom årene, med et bredt spekter av stilfulle og oppfinnsomme vegetarisk og vegan restauranter.


I full forståelse for Cariocas 'stor tilhørighet og kjærlighet for mat og musikk, barer og restauranter i Rio ofte fletter de to, som gir kunder med live musikalske innslag som de spiser. Mange av barer og klubber som linje gatene i nabolag som Lapa tilbudet hypnotiserende samba show med tradisjonelle menyer sammen.


I Rio de Janeiro, er de rike kulinariske kulturer i verden smeltet sammen med en leken vri, og skaper et unikt variert og fantasi Carioca menyen.

Kalt 'Feijoada,' Den brasilianske nasjonalretten er en svart bønne lapskaus, som inneholder opptil tretten varianter av svinekjøtt og pølse kutt, samt valgfrie grønnsaker. Mange historikere mener det stammer fra stuinger forbrukes i Sør-Europa på den tiden av portugisiske koloniseringen. Bønner og kjøtt, kokt i flere timer, er rik, kremet og unike og restauranter over hele byen konkurrerer om å produsere de aller beste eksemplaret av denne brasilianske delikatesse.

Den berømte brasilianske grill, kalt 'churrasco "ble født i den brasilianske delstaten Rio Grande do Sul, når en banebrytende kvegbonde bestemte seg for å grille kjøtt på grillspyd av tre i løpet av en brann, krydret utelukkende av grovt salt. Mens griller ofte vert i boliger, har grillet kjøtt restauranter virkelig fortjent Rio sin berømmelse. The 'rodízio' (rotasjon) system er det som gir Churrascarias sin unike karakter og appell - en kontinuerlig strøm av saftige kjøtt kutt er brakt til kundenes tabeller og skiver foran øynene deres, ledsaget av et stort utvalg av småretter, salater, kaker, og sushi.

Portugiserne først introdusert kyllinger til Brasil i begynnelsen av det 20. århundre og tidlig aviculture i landet ble kjent som "frango Caipira ', som betyr' rustikk kylling '. I dag er Brasil et av de største eksportører av kyllingkjøtt i verden. Over hele Rio, kan man finne bevis for at Cariocas er godt bevandret kylling kokker og forbrukere, og har perfeksjonert kunsten fyllinger, samt fagmessig grillet kutt. Walking siste barer og butikker, er beboere og besøkende jevnlig møtt av de rike og fristende lukten av spytte stekt hele kyllinger.


Rio de Janeiro har en lang fiske historie, og samtidig holdt tittelen høyeste fiske utbytte av alle stater. "Bacalhau ', eller torsk, er en meget populær fisk i Brasil, og ordet refererer nå til en delikat slipt nasjonalrett, berømt nytes i julen. Bacalhau ble introdusert til Brasil av den portugisiske retten i begynnelsen av det 19. århundre.


En imponerende rekke sjømat måltider kommer fra Nordøst Brasil. 'Moqueca de Peixe,' en fisk lapskaus som stammer fra innfødte stammene i Bahia, er tradisjonelt tilberedt i en leire potten, med kokosmelk, palmeolje og et utvalg utvalg av fisk. 'Acarajé' er en fantastisk unik afrikansk-brasiliansk rett laget av tradisjonell svart-eyed bønner, løk, salt og palmeolje, første gang registrert i Bahia i 1916. Ingrediensene er rullet inn i en ball, noe som en falafel, som deretter kuttes i to og servert med en fylling av pigweed, dampet reker, pepper og salat.

Cariocas elsker sine kaker, søtsaker og snacks, som kan finnes i nesten hver bar, restaurant og hjemme i byen. De blir spist ved bordene av omtrent alle, fra små butikker på toppen av favelaene, til avanserte champagne middager i posh bydelen Leblon. En av de mest elskede av de brasilianske velsmakende kaker er "coxinha", en dråpeformet, kylling fylt, myk kringle, belagt i brød-smuler, sies å ha sin opprinnelse fra São Paulo i slutten av det 19. århundre. Side om side med coxinha, kan man alltid finne et bredt utvalg av 'Pasteis', eller bakverk. Disse er fylt med både tradisjonelle og moderne fyllinger, inkludert oftest ost, skinke, kjøttdeig og reke.

'Brigadeiro' er den arketypiske brasilianske søt - den dekadente gjest på hvert parti og den populære godbit i cariocas 'skap. Det er en myk og overbærende trøffel dannet av kondensert melk, sjokolade og smør, belagt i sprinkles. Navnet betyr "brigader", som en hyllest til brigader Eduardo Gomes som kjørte for republikkens president i 1946. søte og salte snacks er på mange måter den fast innslag i Brasil ian kosthold, og noe som Cariocas føler stor stolthet om.


Alle som besøker Rio de Janeiro vil bli møtt av en fristende 'caipirinha' - den berømte brasilianske cocktail laget av sitron, knust is, sukker og 'cachaça,' a sukkerrør ånd. Det er også deilig vrier på den klassiske, ved hjelp av vodka i stedet for cachaça og pasjonsfrukt, kiwi eller mango i stedet for sitron.


Brasils frukt tilbud er noen av de søteste og mest saftige verden over. Kalt 'sucos', er det et stort utvalg av ferske fruktjuicer på tilbudet i Rio: fra den tradisjonelle oransje og eple, til de mer tropiske valg av guava, papaya, mango og jackfrukt. Fruktjuice er en svært populær del av Carioca kosthold og livsstil. Kokos vann er den elskling av Rios innbyggere, og kan kjøpes fra noen kyst kiosk eller gateselger.

'Açaí' er en feiret tropisk "super-mat" som kan inntas i en rekke ulike former, inkludert juice, smoothies og sorbeter - ofte overstrødd med søt og crunchy granola, banan, jordbær og honning.

Uansett maten eller anledning, har øl vært et landemerke drink i Rio for en lang tid, hvor de første registreringer av forbruket går tilbake til det 17. århundre. I dag, i det hele tatt store sosiale arrangementer, gatefester og summende torg, gateselgere selger bokser og flasker fra store, bærbare is bokser og lokalbefolkningen står. Tradisjonelt så viktig som den gjør av øl, så er temperaturen: jo kaldere jo bedre!